Ook de inwoners van de gemeente Beemster (Noord-Holland) willen een glasvezelnetwerk. In navolging van andere initiatieven in de provincie Noord-Holland, is nu ook in de gemeente Beemster een glasvezelinitiatief actief: Breedband Beemster.

Burgerinitiatief Breedband Beemster wil een glasvezelnetwerk in de hele gemeente Beemster, zowel in de kernen als in de meer afgelegen buitengebieden. Om dit mogelijk te maken is een stichting opgericht. Met behulp van vrijwilligers en ambassadeurs is het de bedoeling om zoveel mogelijk huishoudens deel te laten nemen aan het glasvezelproject.

Volgens Breedband Beemster kan een ftth-netwerk alleen aangelegd worden wanneer minimaal 50% van de huishoudens in het aansluitgebied zich aanmeldt. Dat betekent 2.000 aansluitingen. Het jaar 2015 wordt gebruikt voor de vraagbundeling die eind september is gestart. Op dit moment staat de teller op 258 aanmeldingen. Zodra er voldoende inschrijvingen zijn, kan gestart worden met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Wanneer alles volgens planning verloopt, dan kunnen de eerste huishoudens eind 2016, begin 2017 gebruik maken van glasvezel.

Breedband Beemster voert een brede campagne om de bewoners van de gemeente te interesseren voor glasvezel. Met een website worden de inwoners op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Ook heeft de initiatiefgroep sinds deze week een eigen kanaal op YouTube, waarop bestuurslid Rona Uitentuis uitlegt waarom zij ambassadeur van Breedband Beemster is geworden.

Om de bewoners verder te informeren organiseert Breedband Beemster in oktober verschillende informatie-avonden. Belangstellenden kunnen op dinsdagavond 6 oktober terecht in Buurthuis Zuidoostbeemster, op donderdag 15 oktober in het Gemeentehuis Middenbeemster, op maandag 19 oktober in de Bonte Klaver in Noordbeemster en op woensdag 28 oktober in De Kerckhaen, Westbeemster. Alle informatie-avonden beginnen om 20.00 uur.

Bron: Glasvezel.nu

Share This