Vragen & Antwoorden over Breedband Beemster

 

Vragen algemeen

Planning van onze informatie-avonden
 • Maandag 4 februari om 20 uur ZOB – buurthuis
 • Dinsdag 5 februari om 20 uur in WB – de Kerckhaen
 • Woensdag 6 februari om 20 uur in MB – gemeentehuis
 • Maandag 11 februari om 20 uur ZOB – buurthuis
 • Woensdag 13 februari om 20 uur in NB – De Bonte Klaver
 • Donderdag 14 februari om 20 uur in MB – gemeentehuis
Waarin is Breedband Beemster anders dan initiatieven in omliggende gemeenten?

De van oorsprong burgerinitiatieven om ons heen hebben hun activiteiten overgedragen aan commerciële bedrijven die gefinancierd worden door investeringsmaatschappijen. Sommigen sluiten alleen het buitengebied aan. Breedband Beemster heeft voor een minder makkelijk traject gekozen met meer sociale betrokkenheid van de partner Kabeltex. Zij gaan vanaf het eerste jaar een structurele (financiële) bijdrage leveren aan de cultuur en het verenigingsleven binnen de Beemster. Vanzelfsprekend blijven de tarieven voor de abonnementen marktconform en concurrerend.

Breedband Beemster staat voor betaalbaar en snel internet voor ALLE  inwoners van de Beemster.

Breedband Beemster kijkt verder dan andere initiatieven; integer en met hart voor de Beemster!

Wat is Breedband Beemster?

Het burgerinitiatief Breedband Beemster heeft als doel de hele gemeente Beemster (bijna 4.000 adressen) te voorzien van een glasvezelnetwerk om hiermee iedereen te voorzien van een snelle en betrouwbare internetaansluiting. De bestaande commerciële leveranciers (KPN en Ziggo) willen dergelijke investeringen niet doen in Beemster.

Om snel internet in Beemster toch mogelijk te maken, zijn stichting – en coöperatie Breedband Beemster opgericht. Vele vrijwilligers en ambassadeurs zetten zich in om minimaal 50% van de huishoudens een abonnement laten afsluiten want met 50% aansluitingen is het fiancieel haalbaar én wordt begonnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Zowel Provincie Noord-Holland als gemeente Beemster zien deze noodzaak ook en steunen ons initiatief met een financiële garantstelling.

Wat betekent eigenlijk ‘breedband’?

Breedband is een term die meestal in combinatie met internet wordt gebruikt. Breedband betekent dat de verbinding met het netwerk wordt gemaakt met een ‘snelle’ verbinding. De snelheid wordt meestal uitgedrukt in megabits per seconde (Mbit/s), zodat het eigenlijk juister is om te spreken van een verbinding met een grote doorvoercapaciteit. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de ontvangstsnelheid (downloadsnelheid) of verzendsnelheid (uploadsnelheid). Er zijn in Nederland vijf fysieke infrastructuren voor breedband

 • ADSL/VDSL met vooral KPN als eigenaar van vrijwel alle verbindingen.
 • Kabel via coaxkabel met kabelbedrijven als Ziggo.
 • Glasvezel met veel lokale initiatieven en als grootste marktpartij KPN.
 • Satelliet.
 • 4G via mobiele verbindingen.

Ontwikkelingen In 2003 maakte nog slechts een derde van alle Nederlandse huishoudens verbinding met internet via breedband en ongeveer de helft gebruikte de klassieke modem. Kabelinternet is inmiddels iets populairder dan ADSL/VDSL Dit vanwege de (veel) hogere snelheden bij vergelijkbare tarieven. De hoge penetratie van breedband in Nederland wordt toegeschreven aan de stevige concurrentie tussen kabelbedrijven en ADSL-aanbieders. Dit was mogelijk doordat in vrijwel geheel Nederland een dubbele infrastructuur met zowel coaxkabel als twisted pair aanwezig is, wat vrijwel uniek is in de wereld en te danken is aan de zachte en vlakke bodem waarin graven relatief goedkoop is.
Er zijn de afgelopen jaren diverse lokale initiatieven ontstaan om glasvezel aan te leggen naast de reeds aanwezige infrastructuur. Over glasvezelverbindingen kunnen momenteel technisch de hoogste snelheden behaald worden. In Almere en Enschede wordt op glasvezel de hoogste commercieel verkrijgbare snelheid voor consumenten aangeboden (1000 Mbps up&down). Uiteindelijk zullen in de toekomst (bijna) alle woningen in Nederland alleen de laatste 100 meter nog over coax of koper communiceren; de rest zal glasvezel zijn. Gezien de razendsnelle ontwikkelingen met hdtv-streams, een toename in het data-verkeer en uhdtv is glasvezel de meest toekomstbestendige keuze.

Waarom ‘glasvezel’?

Volgens de huidige stand der techniek is een glasvezelnetwerk het snelst denkbare netwerk met de grootste bandbreedte.

Upload = Download Bij een glasvezelnetwerk is de uploadsnelheid gelijk aan de downloadsnelheid. Bij een kopernetwerk is dit niet het geval. Dit is van belang voor het versturen van grote bestanden zoals films, foto’s, het werken in de cloud, werken vanuit huis en bijvoorbeeld beeldbellen in HD op een groot scherm.

Toekomst Voor de conventionele kopernetwerken wordt het in de toekomst steeds moeilijker snelheden verder op te voeren. De mogelijkheden voor glasvezel zijn hierin haast eindeloos. Zo is er over glasvezel experimenteel een snelheid gehaald tot 100 terrabits per seconde over 165 km. Dit komt neer op drie maanden HD video in een seconde.

Duurzaam Een glasvezelnetwerk verbruikt tot 50% minder energie dan een kopernetwerk.  Glasvezelnetwerken worden beschouwd als de meest betrouwbare netwerken. Zo heeft een glasvezelnetwerk geen last van inductie (blikseminslag op het leidingwerk) of last van verstoring afkomstig van andere (elektromagnetische) bronnen.

Beschikbaarheid Breedband Beemster

Is er nog een kans dat het NIET doorgaat?

Er zijn nog een aantal risico’s die roet in het eten kunnen gooien:

 • Gemeente Beemster dient formeel nog goedkeuring te geven voor haar deel van de toegezegde garantstelling.
 • 50% van de inwoners van Beemster dient weer mee te doen. Hiervoor start begin 2019 weer een inschrijvingstraject want alle getekende contracten zijn inmiddels verlopen. Als iedereen die zich 3 jaar geleden heeft ingeschreven wéér mee doet, dan zijn we er!! Iedereen dient zich opnieuw aan te melden. U krijgt hierover bericht.
 • De subsidie (garantstelling) door Provincie Noord-Holland en Gemeente Beemster is een vorm van staatssteun. De Provincie heeft middels een marktconsultatie marktpartijen formeel gevraagd of ze Gemeente Beemster van glasvezel willen voorzien. Daar heeft niemand op gereageerd. Desondanks kunnen marktpartijen tot 29 januari bezwaar indienen tegen het subsidiebesluit. Dit kan het proces vertragen.
Ik help graag mee om de 50% abonnementen in de Beemster te halen. Hoe doe ik dat?

We zijn al gestart maar wilt u meehelpen neem dan contact op via breedbandbeemster@gmail.com.

Netwerk / Aanbod diensten

Wat is de rol van de Gemeente Beemster?

Gemeente Beemster zal net als de Provincie Noord Holland voor een deel financieel garant staan. Het college heeft aangegeven het besluit van de Provincie NH te volgen. De beslissingsbevoegdheid ligt ook bij het college van gemeente Beemster.

Wat is het zenderoverzicht van Breedband Beemster?

Kabeltex heeft een ruim zenderaanbod. Standaard heeft Kabeltex Fox Sports in het basispakket en is Ziggo Sport optioneel verkrijgbaar.

Zenderaanbod Kabeltex

Waarom een buitengebied toeslag?

De makkelijkste manier is iedereen hetzelfde te laten betalen. Echter… er zijn een paar redenen waarom er een buitengebied toeslag nodig is voor Breedband Beemster:

 • De kosten voor de aanleg van het netwerk in het buitengebied zijn vier(!!) keer zo hoog als in de kernen.
 • Alleen met een buitengebied toeslag (vastrecht) is het financieel haalbaar om ook in het buitengebied glasvezel aan te leggen.

De buitengebied toeslag is van toepassing voor locaties waar nu GEEN Ziggo aansluiting beschikbaar is.

Welke provider komt er in de Beemster?

In eerste instantie is er alleen Kabeltex

Mobiel SIM only

Kabeltex heeft in samenwerking met Youfone speciaal voor Kabeltexabonnees een aantrekkelijk mobiel arrangement opgesteld, waarbij u geen aansluitkosten hoeft te betalen. Youfone is een succesvolle landelijke operator die zich onderscheid in eenvoud, gemak en in vergelijking tot de landelijke telecom operators aantrekkelijke abonnementen aanbiedt. Voor de mobiele diensten maakt Youfone gebruik van het mobiele KPN-netwerk, waardoor sprake is van een landelijke goede dekking.

Een abonnement met onbeperkt bellen en een internetbundel van 1GB kan worden afgesloten voor € 12,00 per maand. Klik hier voor het volledige overzicht van abonnementen en prijzen.

Burgerinitiatief & samenwerking

Wat gaat Kabeltex doen?

Kabeltex neemt een deel van de financiële risico’s voor haar rekening. Dit heeft het instappen van Provincie Noord-Holland en Gemeente Beemster makkelijker gemaakt.

Naast de totale aanleg en het dragen van financieel risico, geeft Kabeltex jaarlijks een forse financiële bijdrage ten gunste van sociaal/maatschappelijke projecten in de Beemster. Coöperatie Breedband Beemster gaat spelregels opstellen hoe deze gelden besteed gaan worden.

Door met Kabeltex te werken is er al vanaf het eerste jaar financieel voordeel aan de inwoners van de Beemster. Wanneer we het netwerk volledig in eigendom zouden houden is er pas sprake van financieel voordeel voor Beemsterlingen na 30 jaar! Dit moment is nu helemaal naar voren gehaald.

Wat is de rol van de Gemeente Beemster?

Gemeente Beemster zal net als de Provincie Noord Holland voor een deel financieel garant staan. Het college heeft aangegeven het besluit van de Provincie NH te volgen. De beslissingsbevoegdheid ligt ook bij het college van gemeente Beemster.

Is er nog een kans dat het NIET doorgaat?

Er zijn nog een aantal risico’s die roet in het eten kunnen gooien:

 • Gemeente Beemster dient formeel nog goedkeuring te geven voor haar deel van de toegezegde garantstelling.
 • 50% van de inwoners van Beemster dient weer mee te doen. Hiervoor start begin 2019 weer een inschrijvingstraject want alle getekende contracten zijn inmiddels verlopen. Als iedereen die zich 3 jaar geleden heeft ingeschreven wéér mee doet, dan zijn we er !! Iedereen dient zich opnieuw aan te melden. U krijgt hierover bericht.
 • De subsidie (garantstelling) door Provincie Noord-Holland en Gemeente Beemster is een vorm van staatssteun. De Provincie heeft middels een marktconsultatie marktpartijen formeel gevraagd of ze Gemeente Beemster van glasvezel willen voorzien. Daar heeft niemand op gereageerd. Desondanks kunnen marktpartijen tot 29 januari bezwaar indienen tegen het subsidiebesluit. Dit kan het proces vertragen.
Ik help graag mee om de 50% abonnementen in de Beemster te halen. Hoe doe ik dat?

We zijn al gestart maar wilt u meehelpen neem dan contact op via breedbandbeemster@gmail.com.

Planning van onze informatie-avonden

Maandag 4 februari om 20 uur ZOB – buurthuis

Dinsdag 5 februari om 20 uur in WB – de Kerckhaen Informatieavond 3 NB 

Woensdag 6 februari om 20 uur in MB – gemeentehuis

Maandag 11 februari om 20 uur ZOB – buurthuis

Woensdag 13 februari om 20 uur in WB – De Bonte Klaver

Donderdag 14 februari om 20 uur in MB – gemeentehuis

Wat is het verschil tussen Breedband Beemster en de omliggende initiatieven?

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN BBB en de OMLIGGENDE INITIATIEVEN ??

De omliggende initiatieven hebben er voor gekozen om hun burgerinitiatief het over te dragen aan commerciële bedrijven die gefinancierd worden door een investeringsmaatschappij. Er ontstaat daarbij met name in de buitengebieden een monopolist waar de burgers afhankelijk van worden.

Nadat er aan ons steeds meer eisen vanuit provincie Noord-Holland werden gesteld om een garantstelling te krijgen zijn wij op zoek gegaan naar een meer sociaal bewogen partij om onze gemeente van glasvezel te voorzien.

Voor de enorme inzet van onze vrijwilligers, meer dan 100.000 euro aan subsidie en bijna 50% aan abonnementen hebben wij ook wat teruggevraagd (Social return). Met het concern Kabeltex zijn wij tot een akkoord gekomen waarbij Cooperatie Breedband Beemster (dit zijn alle Beemsterlingen met een abonnement) 5% van de aandelen behoud. Daarnaast wordt er vanuit het concern van Kabeltex jaarlijks een forse financiële bijdrage gedaan in het verenigingsleven en de cultuur. De rol van Cooperatie Breedband Beemster wordt om deze gelden te verdelen in de Beemster gemeenschap.

VERSCHIL TUSSEN BBB en de OMLIGGENDE INITIATIEVEN ??

Technische vragen

Wie gaat het netwerk aanleggen?

Kabeltex gaat het netwerk aanleggen. Kabeltex is van origine een aannemersbedrijf dat voor eigen rekening en eigen risico eerder op Texel een kabel- en glasvezelnetwerk heeft aangelegd. Daarnaast is Kabeltex een provider die haar klanten internet-, TV- en telefonie diensten aanbiedt. De oprichter/eigenaar van Kabeltex, Jaap Drijver, is een sociaal bewogen ondernemer die een nadrukkelijke lange termijn strategie heeft voor Kabeltex.

Wanneer moet ik een settopbox gebruiken?

Er zijn twee situaties waarbij het gebruik van een settopbox noodzakelijk is. Wanneer u voor een Kabeltex GO abonnement kiest en ook op uw TV interactief wilt kijken heeft u een settopbox nodig. Kiest u voor een Kabeltex Standaard abonnement en wilt u uw TV via een netwerkkabel (UTP kabel) aansluiten, ook dan heeft u een settopbox nodig. Indien u op uw TV niet interactief kijkt en deze aansluit met een coax kabel is een settopbox niet nodig.

Wat betekent eigenlijk ‘breedband’?

Breedband is een term die meestal in combinatie met internet wordt gebruikt. Breedband betekent dat de verbinding met het netwerk wordt gemaakt met een ‘snelle’ verbinding. De snelheid wordt meestal uitgedrukt in megabits per seconde (Mbit/s), zodat het eigenlijk juister is om te spreken van een verbinding met een grote doorvoercapaciteit. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de ontvangstsnelheid (downloadsnelheid) of verzendsnelheid (uploadsnelheid). Er zijn in Nederland vijf fysieke infrastructuren voor breedband

 • ADSL/VDSL met vooral KPN als eigenaar van vrijwel alle verbindingen.
 • Kabel via coaxkabel met kabelbedrijven als UPC en Ziggo.
 • Glasvezel met veel lokale initiatieven en als grootste marktpartij KPN.
 • Satelliet.
 • 4G via mobiele verbindingen.

Ontwikkelingen In 2003 maakte nog slechts een derde van alle Nederlandse huishoudens verbinding met internet via breedband en ongeveer de helft gebruikte de klassieke modem. Kabelinternet is inmiddels iets populairder dan ADSL/VDSL vanwege de (veel) hogere snelheden bij vergelijkbare tarieven. De hoge penetratie van breedband in Nederland wordt toegeschreven aan de stevige concurrentie tussen kabelbedrijven en ADSL-aanbieders. Dit was mogelijk doordat in vrijwel geheel Nederland een dubbele infrastructuur met zowel coaxkabel als twisted pair aanwezig is, wat vrijwel uniek is in de wereld en te danken is aan de zachte en vlakke bodem waarin graven relatief goedkoop is.
Er zijn de afgelopen jaren diverse lokale initiatieven ontstaan, om glasvezel aan te leggen naast de reeds aanwezige infrastructuur. Over glasvezelverbindingen kunnen momenteel technisch de hoogste snelheden behaald worden. In Almere en Enschede wordt op glasvezel de hoogste commercieel verkrijgbare snelheid voor consumenten aangeboden (1000 Mbps up&down). Uiteindelijk zullen in de toekomst (bijna) alle woningen in Nederland alleen de laatste 100 meter nog over coax of koper communiceren; de rest zal glasvezel zijn. Gezien de razendsnelle ontwikkelingen met hdtv-streams, een toename in het data-verkeer en uhdtv is glasvezel de meest toekomstbestendige keuze.

Waarom ‘glasvezel’?

Volgens de huidige stand der techniek is een glasvezelnetwerk het snelst denkbare netwerk met de grootste bandbreedte.

Upload = Download Bij een glasvezelnetwerk is de uploadsnelheid gelijk aan de downloadsnelheid. Bij een kopernetwerk is dit niet het geval. Dit is van belang voor het versturen van grote bestanden zoals films, foto’s, het werken in de cloud, werken vanuit huis en bijvoorbeeld beeldbellen in HD op een groot scherm.

Toekomst Voor de conventionele kopernetwerken wordt het in de toekomst steeds moeilijker snelheden verder op te voeren. De mogelijkheden voor glasvezel zijn hierin haast eindeloos. Zo is er over glasvezel experimenteel een snelheid gehaald tot 100 terrabits per seconde over 165 km. Dit komt neer op drie maanden HD video in een seconde.

Duurzaam Een glasvezelnetwerk verbruikt tot 50% minder energie dan een kopernetwerk.  Glasvezelnetwerken worden beschouwd als de meest betrouwbare netwerken. Zo heeft een glasvezelnetwerk geen last van inductie (blikseminslag op het leidingwerk) of last van verstoring afkomstig van andere (elektromagnetische) bronnen.

Welke provider komt er in de Beemster?

In eerste instantie is er alleen Kabeltex

Waar kan ik nog meer informatie ophalen over het aanbod van Breedband Beemster?

Kom naar een van de informatieavonden

 • Maandag 4 februari om 20 uur ZOB – buurthuis
 • Dinsdag 5 februari om 20 uur in WB – de Kerckhaen
 • Woensdag 6 februari om 20 uur in MB – gemeentehuis
 • Maandag 11 februari om 20 uur ZOB – buurthuis
 • Woensdag 13 februari om 20 uur in WB – De Bonte Klaver
 • Donderdag 14 februari om 20 uur in MB – gemeentehuis

 

Wanneer komt het netwerk bij mij in de straat?

De aanleg begint in 2019. (een voorwaarde is wel dat 50% van de huishoudens een abonnement heeft afgesloten) De volgorde van de aanleg wordt bepaald door de aannemer en is nu nog niet bekend.

Ik wil overstappen naar Breedband Beemster. Komt er dan een monteur bij mij thuis?

Ja, er komt een monteur bij u thuis om uw glasvezel in de woning aan te sluiten. Afhankelijk van de keuze van uw abonnement, komt er een monteur bij u thuis om alles aan te sluiten, of kunt u kiezen voor een doe het zelf pakket. Let bij de keuze van uw abonnement wat de afspraken zijn.

Kan ik m'n eigen (vaste) telefoonnummer behouden?

Indien u de dienst telefonie afneemt is nummerbehoud standaard inbegrepen. Uw eigen vaste nummer kan dus gratis behouden blijven.

Kan ik mijn huidige apparaten (TV, radio, telefoon en computer) gewoon blijven gebruiken met glasvezel?

Ja. Televisie(s), telefoon(s) en/of computer(s) kunnen gemakkelijk worden aangesloten. Voor digitale televisie is wel een decoder (DVB-c tuner) nodig, De meeste televisietoestellen zijn hier tegenwoordig al van voorzien. Bent u niet in het bezit van een decoder, dan dient deze eenmalig aangeschaft te worden. Hier kunnen wij u op de informatieavond in februari over informeren.
Om digitaal televisie te kunnen kijken, sluit u uw televisietoestel of decoder aan door middel van een Coaxkabel. Deze is in de meeste gevallen al aanwezig in de woning. Wilt u gebruik maken van interactieve televisie, dan kunt u een interactieve settopbox (ontvanger) huren. Deze settopbox dient door middel van een UTP kabel aangesloten te worden op uw modem. Computers, laptops en tablets kunt u bekabeld aansluiten op het modem maar u kunt ook gebruik maken van WIFI voor het draadloos aansluiten van deze apparatuur.

Wanneer moet ik een settopbox gebruiken?

Er zijn twee situaties waarbij het gebruik van een settopbox noodzakelijk is. Wanneer u voor een Kabeltex GO abonnement kiest en ook op uw TV interactief wilt kijken heeft u een settopbox nodig. Kiest u voor een Kabeltex Standaard abonnement en wilt u uw TV via een netwerkkabel (UTP kabel) aansluiten, ook dan heeft u een settopbox nodig. Indien u op uw TV niet interactief kijkt en deze aansluit met een coax kabel is een settopbox niet nodig.

Kan ik meerdere TV's aansluiten?

Ja, voor de basisdienst digitale televisie kunt u voor de standaard zenders meerdere TV’s aansluiten met uw huidige coax-bekabeling. Wilt u het volledige basispakket, inclusief de HD zenders, dan heeft u per extra TV een extra smartcard nodig. Tevens dient elke TV met smartcard te beschikken over een (ingebouwde) decoder. Voor de dienst interactieve televisie heeft u per televisie een interactieve ontvanger (settopbox) nodig.

Gaat het gebruik van interactieve televisie ten koste van mijn internetsnelheid?

Digitale TV, DVB-C  (Digital Video Broadcast over Cable) die over een glasvezelkabel wordt getransporteerd is een digitaal TV signaal dat los staat van het internetsignaal. DVB-C wordt in huis aangesloten via coax. Sluit je de TV aan met een coaxkabel, dan gaat TV kijken NIET ten koste van de internet verbinding. Keerzijde is wel dat hiermee interactieve TV niet mogelijk is.

Of u heeft/neemt: IPTV is Internet Protocol TV, dit is eigenlijk TV kijken over internet.

Sluit je de TV aan via een UTP kabel (netwerkkabel) dan kijk je  TV via internet (al dan niet interactief). Hiervoor wordt de internetverbinding gebruikt en dit gaat dus WEL technische ruimte nemen op je internetverbinding.

Hoe controleer ik mijn aanmelding bij Kabeltex?

 

Kabeltex stuurt u een bevestiging per e-mail naar het door u opgegeven mail adres.

U kunt uw aanmelding ook zelf checken via https://beemster.kabeltex.nl/mijn-inschrijving/

Door alle velden in te vullen wordt er een kopie inschrijving gemaild naar het opgegeven mail adres.

Kan ik mijn huidige e-mailadres van mijn huidige provider behouden?

Dit is afhankelijk van uw provider. Wij weten dat het bij XS4ALL mogelijk is om het e-mailadres te behouden. Ze rekenen daar 15 Euro per maand voor. Daarom adviseren wij iedereen om nu alvast over te stappen naar een provider ON-afhankelijk e-mailadres zoals @hotmail of @gmail. In onderstaande video kunt u zien hoe u uw mail kunt overzetten naar Gmail met behoud van uw huidig emailadres.

 

 

 

 

Kan ik de bestaande bekabeling in huis blijven gebruiken?

In vrijwel alle gevallen kan dit. Uw huidige modem  wordt vervangen door een modem dat geschikt is voor glasvezel. Daarop kunt u uw bestaande bekabeling aansluiten. 

Wordt mijn tuin open gehaald?

Voordat de aansluiting bij u wordt gemaakt, wordt uw woning geschouwd door de aannemer. Gezamenlijk wordt bepaald en vastgelegd wat de beste wijze van aanleg is.

Als bedrijf heb ik niet genoeg aan de snelheden die voor consumenten wel voldoende zijn. Wordt daar rekening mee gehouden?

Bedrijven in de Beemster kunnen kiezen voor een zakelijk pakket. Daarmee krijgen ze méér capaciteit en een hoger serviceniveau, tegen hogere kosten. Op deze site gaan we hier, om de informatie niet complexer te maken dan het al is, niet nader op in. Voor wie hier specifieke belangstelling voor heeft, raden we aan even contact op te nemen. Ook de providers van consumenten kunnen hogere snelheden bieden, maar daar betaal je dan ook meer voor.

Ik heb prima internet. Waarom zou ik meedoen?

Het in eigen beheer aanleggen van een glasvezelnetwerk in de Beemster is goed voor nu en later. Voor dezelfde prijs die u nu betaalt krijgt u een veel beter en sneller netwerk. Dit willen we toch onze kinderen niet onthouden in de toekomst? Niet alleen in de dorpskernen maar tot in alle hoeken van onze polder gunnen we iedereen een toekomstbestendig netwerk en laten we dit met elkaar gaan realiseren.

Kan ik mijn Humax van Ziggo blijven gebruiken?

De Humax is bruikbaar op het moment als u ervoor kiest om uw TV aan te sluiten via een coaxkabel. U kunt dan niet interactief kijken, maar live kijken is wel mogelijk. Wel moet de smartcard van Ziggo worden vervangen door de smartcard van Kabeltex. Er zit standaard 1 smartcard in het Kabeltex Standaard en Kabeltex GO abonnement.

Het Aanbod

Hoe controleer ik mijn aanmelding bij Kabeltex?

 

Kabeltex stuurt u een bevestiging per e-mail naar het door u opgegeven mail adres.

U kunt uw aanmelding ook zelf checken via https://beemster.kabeltex.nl/mijn-inschrijving/

Door alle velden in te vullen wordt er een kopie inschrijving gemaild naar het opgegeven mail adres.

Waarom is de buitengebied toeslag van 600 euro naar 2.250 verhoogd als ik die toeslag INEENS wil betalen?

In de vorige calculatie ging Breedband Beemster uit van een combinatie van  graven (waar het kan) en boren. Inmiddels eist het HHNK dat wij alles boren (dus nergens mogen graven).

Daarmee is de aanlegsom  1 miljoen Euro duurder dan 3 jaar geleden. De hoogte van deze toeslag komt overeen met vergelijkbare gemeenten.

Mijn huidige internet abonnement loopt binnenkort af. Wat doe ik?

Ons advies is om uw huidige abonnement te laten verlopen. Daarmee is het contract met uw huidige provider per maand opzegbaar. Bij oplevering van de glasvezelverbinding van Breedband Beemster bent u dan vanaf dag 1 gebruiker van het beste netwerk en betalend abonnee aan uw eigen coöperatie!

Wat is het zenderoverzicht van Breedband Beemster?

Kabeltex heeft een ruim zenderaanbod. Standaard heeft Kabeltex Fox Sports in het basispakket en is Ziggo Sport optioneel verkrijgbaar.

Zenderaanbod Kabeltex

Waarom een buitengebied toeslag?

De makkelijkste manier is iedereen hetzelfde te laten betalen. Echter… er zijn een paar redenen waarom er een buitengebied toeslag nodig is voor Breedband Beemster:

 • De kosten voor de aanleg van het netwerk in het buitengebied zijn vier (!!) keer zo hoog als in de kernen.
 • Alleen met een buitengebied toeslag (vastrecht) is het financieel haalbaar om ook in het buitengebied glasvezel aan te leggen.

De buitengebied toeslag is van toepassing voor locaties waar nu GEEN Ziggo aansluiting beschikbaar is.

Hoeveel gaat een abonnement bij Breedband Beemster mij kosten?

U ziet het aanbod van Kabeltex op onze website onder AANBOD en daar kunt u zich digitaal aanmelden. Of u kunt onder DOWNLOADS het papieren inschrijfformulier downloaden, printen en getekend opsturen. Kabeltex hanteert sterk concurrerende, marktconforme prijzen. U kunt kiezen uit een compleet pakket met internet + televisie + bellen, maar het is ook mogelijk om losse combinaties te maken.

Hoezo een voorlopig contract?

Het contract dat u nu tekent is inderdaad een voorlopig contract. Immers, als 50% deelname niet gehaald wordt dan wordt het netwerk niet aangelegd en dan vervalt uw contract. U betaalt pas op het moment dat de diensten daadwerkelijk worden geleverd. Dus: geen levering van diensten = geen kosten want er is geen afname aan uw kant. U loopt dus geen enkel risico.

Wat moet ik doen om een aansluiting te krijgen?

Op deze site staat onder de kop AANBOD het aanbod van Kabeltex. Daarin staan de diensten en prijzen waaruit u kunt kiezen. U kunt via onze website of een inschrijfformulier op papier onder Downloads een abonnement afsluiten. Wanneer 50% van onze inwoners meedoen gaat het door. De deadline voor het behalen van deze 50% is eind april 2019.

De aanleg van het netwerk start dan nog dit jaar. U betaalt pas als de aansluiting bij u werkend is opgeleverd. Er wordt rekening gehouden met eventueel nog lopende abonnementen. U loopt dus niet het risico dat u dubbele kosten heeft.

Welke provider komt er in de Beemster?

In eerste instantie komt er alleen Kabeltex

Waar kan ik nog meer informatie ophalen over het aanbod van Breedband Beemster?

U kunt altijd een e-mail sturen naar info@breedbandbeemster.net. Een team van opgeleide ambassadeurs beantwoordt uw vragen.

Hoe zit het met mijn huidige contract - kan ik daar van af?

Ja. Meestal is uw contract per maand opzegbaar. Indien u recentelijk een jaarcontract heeft afgesloten dan wordt daar rekening mee gehouden (overstapservice), zodat u geen dubbele kosten krijgt.

Het is mogelijk dat Ziggo, KPN of een andere provider u komende periode benadert met een aanbod. Hiermee zullen ze u weer binden met een jaarcontract. Om zo snel mogelijk van ons glasvezelnetwerk gebruik te kunnen maken adviseren wij u dit niet meer te doen.  

Als bedrijf heb ik niet genoeg aan de snelheden die voor consumenten wel voldoende zijn. Wordt daar rekening mee gehouden?

Bedrijven in de Beemster kunnen kiezen voor een zakelijk pakket. Daarmee krijgen ze méér capaciteit en een hoger serviceniveau, maar tegen hogere kosten. Op deze site gaan we hier, om de informatie niet complexer te maken dan het al is, niet nader op in.
Voor wie hier specifieke belangstelling voor heeft, raden we aan even contact op te nemen. Ook de providers van consumenten kunnen hogere snelheden bieden, maar daar betaal je dan ook meer voor.

Advies en Support

Mijn huidige internet abonnement loopt binnenkort af. Wat doe ik?

Ons advies is om uw huidige abonnement te laten verlopen. Daarmee is het contract met uw huidige provider per maand opzegbaar. Bij oplevering van de glasvezelverbinding van Breedband Beemster bent u dan vanaf dag 1 gebruiker van het beste netwerk en betalend abonnee aan uw eigen coöperatie!

Hoe zit het met mijn huidige contract - kan ik daar van af?

Ja. Meestal is uw contract per maand opzegbaar. Indien u recentelijk een jaarcontract heeft afgesloten dan wordt daar rekening mee gehouden (overstapservice), zodat u geen dubbele kosten krijgt.

Het is mogelijk dat Ziggo, KPN of een andere provider u komende periode benadert met een aanbod. Hiermee zullen ze u weer binden met een jaarcontract. Om zo snel mogelijk van ons glasvezelnetwerk gebruik te kunnen maken adviseren wij u dit niet meer te doen.  

Ik wil overstappen naar Breedband Beemster. Komt er dan een monteur bij mij thuis?

Ja, er komt een monteur bij u thuis om uw glasvezel in de woning aan te sluiten.  Afhankelijk van de keuze van uw abonnement komt er een monteur bij u thuis om alles aan te sluiten, of kunt u kiezen voor een doe het zelf pakket. Let bij de keuze van uw abonnement wat de afspraken zijn.

Als bedrijf heb ik niet genoeg aan de snelheden die voor consumenten wel voldoende zijn. Wordt daar rekening mee gehouden?

Bedrijven in de Beemster kunnen kiezen voor een zakelijk pakket. Daarmee krijgen ze méér capaciteit en een hoger serviceniveau, maar tegen hogere kosten. Op deze site gaan we hier, om de informatie niet complexer te maken dan het al is, niet nader op in.
Voor wie hier specifieke belangstelling voor heeft, raden we aan even contact op te nemen. Ook de providers van consumenten kunnen hogere snelheden bieden, maar daar betaal je dan ook meer voor.

 

Voor contact en vragen kunt u terecht bij:

Breedband Beemster Nekkerweg 50
1461 LD Zuidoostbeemster
info@breedbandbeemster.net 

BTW:  NL854189415B01
KvK: 61064556
IBAN: NL69RABO0187415714